Proiecte Europene

PROIECTE EUROPENE 

 

DENUMIRE POIECT  PERIOADA DE IMPLEMENTARE
Let”s art the Future 2016-2018
Together against Dropout 2019-2022
Everything will be fine 2019-2020
No discrimination! We are all European citizens! 2020-2021
A la recherche du pain quotidien à travers la Méditerranée 2017-2019

 

Site proiect

http://www.ogvo.com.tr/index.php?inpage=erasmus-5

Formular candidatură https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJ441RGIFN2PahtfL_gzyGude4lPEOIpB-a-nqN1EO-78QZQ/viewform?pli=1

Prezentarea proiectului Lets-ART-the-Future-ppt.pdf

În perioada 22-26 noiembrie 2016 a avut loc prima întâlnire de management și implementare, la școala coordonatoare ODTÜ GELIȘTIRME VAKFI OKULLARI din Ankara, Turcia.

La activitate au participat:

1.     ROMANIA – 3 cadre didactice: Dogărel Mihaela, Vremăroiu Norica, Zaharia Elena

2.     MACEDONIA – 3 cadre didactice

3.     Bulgaria – 2 cadre didactice

4.     Austria – 2 cadre didactice

Programul reuniunii a fost următorul:

Ziua 1 – prezentarea școlii coordonatoare și a școlilor partenere. Reprezentanții fiecărei  școli participante au prezentat informații despre sistemul de învățământ, activitățile școlare și extrașcolare din instituțiile lor, au oferit partenerilor opinii privind importanța proiectului /parteneriatului pentru  dezvoltarea școlilor lor. Au fost lansate mascota proiectului, logo-ul, afișul.

În partea a doua a zilei, au fost distribuite sarcinile și au fost planificate activitățile pentru următoarele 3 luni. Apoi, a urmat o vizită la Mausoleul Atäturk.

-         Ziua 2 – În prima parte a zilei au fost împărtășite opinii, idei pe tema De ce Arta? Participanții au agreat ideea că în școlile noastre discipline ca artele (pictura, muzica) și sportul au o pondere orară insuficientă în planurile de învățământ. Ca urmare, proiectul nostru va contribui la dezvoltarea simțului estetic, formarea unor abilități artistice la copiii de vârstă școlară mică.  A urmat planificarea  activităților de diseminare, evaluare și monitorizare a activităților proiectului, precum și planificarea întâlnirilor proiectului.Ziua s-a încheiat cu un tur în orașul vechi.

-         Ziua 3 – ultima zi a constat în observarea unor activități didactice. Profesorii participanți au luat parte la lecții de pictură, muzică, sport, jocuri tradiționale susținute de profesorii turci la clase primare. Ziua s-a încheiat cu completarea unui jurnal de impresii.

Echipa școlii noastre a prezentat activități relevante din instituția noastră, precum și un poster. Au fost înmânate partenerilor obiecte realizate de elevii școlii : semn de carte cu cusături tradiționale, tablou pictat pe tema acestui proiect, pliantul școlii.

Broșura 1 - noiembrie 2016 Brosura1.pdf

 

CLUBUL PICTORILOR a pornit la drum!
În cadrul proiectului, elevii vor studia, conform graficului de activități, opera unor
artiști reprezentativi pentru patrimoniul cultural al fiecăreia dintre țările implicate.
Prima provocare : pictorul de origine turcă NURI ABAÇ.
Copiii au fost încântați să studieze temă, cromatică ,formă, tehnici de lucru.